Page 8 - LUCKY_5
P. 8
8
Lenku Fečovou všichni známe. Na Hájemství se každý den
spoli se svým týmem stará o snídaně, svačiny a obědy. Len-
ka Fečová nám prozradila, jak je náročné uvařit pro všech-
ny studenty. Tipněte si, co mají studenti nejraději?
Po kolikáté jste letos na Hájemství vařila?
LF: Na Hájemství jsem letos vařila potřetí.
Jak se Vám líbí na Hájemství?
LF: Já to tam mám moc ráda, vždycky je tam dobrá parta, legrace. Takže
i když je člověk unavený, tak je tam rád.
Jaké je vařit pro takový počet lidí? Musí to být náročné.
LF: Někdy je to opravdu náročné, jsou horší i lepší dny. Ale
zatím jsme to vždycky zvládly. I když jsme unavené a na vaření
už nemáme ani pomyšlení.
Jak dlouho trvá uvařit pro takovou skupinu lidí?
LF: Tím, že vaříme snídaně, svačiny, obědy, svačiny, večeře,
tak jsme v kuchyni od šesti hodin ráno až do takových devíti
večer.
Můžete, prosím, vyjmenovat celý tým, který na Hájem-
ství vaří?
LF: Na Hájemství vařím jen já a moje maminka.
Máte nějaké určené pozice, například jestli je někdo spe-
cialista na polévky nebo na guláš?
LF: To je spíš o domluvě, ale většinou hlavní chody vaří maminka, protože já se starám ještě o zásobování, takže koli-
krát ten čas, abych vařila není. Takže se stává, že je na všechno sama, protože já musím jít dokupovat potraviny.
Co studentům na Hájemství chutná nejvíce?
LF: Smaženky, určitě smaženky. Když je studenti viděli, tak měli velikou radost. Řekla bych, že mají rádi českou kuchyni
a klasická jídla, takže řízek, guláš, omáčky. Nemusí sladká jídla, například ovocné knedlíky.
Máte z Hájemství nějaký zajímavý/vtipný zážitek?
LF: Jéé, (smích) těch je hodně, ale to tady nemůžu říkat, to není publikovatelné.
-Tereza Havlová-